Ines - 5 och 6 månader

 
Ines 5 månader
 
 
 
 
Ines 6 månader
 
 
Dom två senaste månaderna har helt klart varit dom mest aktiva hittils! Ines började göra fler och mer ljud, blåsa, gurgla, träna skrik i olika vackra tonarter, SÄGA MAMMA!!! hehe. Inte för att hon fattar att det är det hon säger, är nog mest en klagosång.. det brukar låta mamamamamamammaammama när hon är less på något, ex. vi har legat länge i sängen på morgonen, hon vill upp från babygymmet osv.
Ljud i alla dess former är intressant och roligt, både att låta själv eller kolla hur andra saker låter. ex. skrapas det med dom små fingrarna på allt hon kommer åt, duschkabinen och tyget i soffan är bäst. 
 
Fötterna är jätteintressanta! och att stå och balansera har blivit jätteroligt :) 
Att vrida kroppen så att hon nästan ligger på magen för att nå olika saker är inga problem, men att faktiskt ligga på mage är fortfarande pina! Vi försöker tjuvträna och vända henne korta stunder, men det är en bestämd dam som verkligen visar på alla sätt hon kan att hon INTE är nöjd!
 
Att sitta är roligt, men balansen är det si och så med, hon behöver pallas upp :)
Gåstolen är jättekul, att backa går jättefort och bra, att gå framåt är svårare.
I gåstolen utforskar hon huset, dom små händerna sliter och drar i allt hon kommer åt, det skrapas på väggar och hon känner sig verkligen fram. Att backa på hundarna är oxå rätt kul, och varje gång hon kör fast så trycker hon på knapparna så det spelas en melodi, bärgningssången ;)
 
Hon gillar gröt, pure, smoothies och viss "vanlig" mat som lasagne har börjat gå bra att äta.
majs och potatis har varit sämst hitills :) Vatten är oxå en favorit!
 
Hon är ett riktigt busfrö och har börjat förstå att hon själv är rolig :) Svammligaste tiden på dagen brukar vara kring kl19 när hon börjar bli lite halvtrött, då skrattar hon oftast åt allt och sig själv! en svammelbytta med andra ord :) Hon kan vara lite avvaktande och ibland även grina när nån okänd sticker in huvudet och ska spana in henne. Mamma är bäst med andra ord!
 
Hon har börjat få ganska tjockt hår på huvudet och ögonen är gröna med en brun ring närmast pupillen.
 
Hennes sovrutiner ändras ständigt och nu sovs det mycket mindre på dagen än förut.
Senaste dygnet har sett ut på följande vis.
 
21.30 - Somnade för natten
01.30 - Äter mat i sömnen
08.00 - Vaknade för dagen och vill då kliva upp och äta lite gröt, busa en stund.
10.00 - Tog en förmiddagsvila på ca. 1h
14.00 - Powernap
19.00 - Somnade för natten
 
Över ett halvår har gått, och det är utan tvivel det bästa halvåret i mitt liv. Folk brukar fråga om småbarnslivet är som jag tänkte mig det, och jag brukar svara att det är mycket bättre! Jag var så inställd på sömnlösa nätter och barnskrik, men det har vi haft turen att slippa. Hon är så jäkla glad och har hittils varit väldigt lättsam på alla sätt och vis. Och att det fanns en kärlek som var så här stor var omöjligt att föreställa sig. 
 
 
Ines på midsommar ♥ 
 
 
 
 
RSS 2.0