Dag 22 – Det här upprör mig

Det finns mkt som upprör mig.
Jag avskyr när människor utnyttjar andra som inte förstår att de blir utnyttjade, eller helt enkelt inte kan försvara sig. När personer i högre possitioner blundar och inte gör deras jobb, och sedan skyller ifrån sig. När hjälp som borde finnas uteblir pågrund av dessa personer. Människor som inte kan sätta sig in i andras situation. Människor som spelar oförstående fast de vet att de inte gjort tillräckligt. Sånna människor önskar jag verkligen all olycka i hela världen. Fy fan jag vill bara spy på sånna människor. Ett jobb borde man få för att man är kompetent på alla plan, inte pga. regler eller för att det är svårt att avskeda någon. OMPLACERA IDIOTERNA! en person som kanske var kompetent när denna började sitt jobb kanske inte är kompetent längre efter 30år?
nåja, det här är bara en sak som upprör mig. Och jag orkar inte ens skriva om allt annat, då kommer jag bara vara på dåligt humör hela dagen.

Dag 21 – Nej det är ingen vanlig dag för det är...

MORMORS FÖDELSEDAG!! HURRA HURRA HURRA!!
idag fyller världens bästa mormor år, eller iaf om vi tänker amerikansk tid. I Sverige har hon hunnit bli 62år och 1dag gammal :) Världens finaste mormor har jag, men det vet ni redan.
Hade velat vara hemma i Kalix, men jag har iaf sjungit i väldigt vacker stämma via skypen på morgonen och skickat lite blommor :) Tack Helena för att du fixade så fint!
love u

Dag 20 – Den här månaden.

Den här månaden har jag:
  • Bott i USA (över en månad till och med).
  • Pluggat en massa, och fått mitt första A (MVG på uppgifter hemma räknas inte).
  • Spelat lite beerpong ;)
  • Träffat en massa nya människor
  • Doppat fötterna i Stilla havet
  • Legat på stranden, solat och läst en bok
  • Varit på bio hur mkt som helst (iaf om man jämför med andra månader).
  • Skypat hur mkt som helst :)
  • Fått paket hemmifrån
  • Ätit amerikanska hamburgare och amerikansk pizza (dom är inte så speciella, men då har juh jag aldrig varit ett fan av hamburgare och pizza heller).
  • Saknat en massa människor hur mkt som helst.
  • Drömt en massa om framtiden
  • Njutit av att vara på andra sidan jorden.
  • Unnat mig
  • Förtjänat
  • Fyllt 24 år :)
  • Ätit amerikansk tårta och cheescake
  • Fått en KTM
  • Samlat ihop en massa minuter och en massa mil (min och Petters träningstävling).
  • Ätit hur mkt nudlar som helst (som Ponde tiden all over igen).
  • Blivit överlycklig av postat lösgodis (fick brainfreeze, fast av sockret, fyy).
Nu kommer jag inte på nå mer :) pusshej

Dag 19 – Detta ångrar jag.

Jag tror inte på att man ska ångra en massa saker eftersom att allt händer av en anledning.
ex. Ibland kan jag ångra att jag inte flyttade till ume och började floristlinjen när det var dax för gymnasievalet, jag kom trotts allt in och att jobba som florist är något som jag verkligen tror att jag skulle trivas med. MEN, om jag hade flyttat till ume då så hade nog inte jag och Petter varit tillsammans, jag hade aldrig träffat Emmsi, Helena, Jonna och många många fler som idag är väldigt bra vänner. Men jag har juh trotts allt provat på yrket lite under mina perioder på Buketten utan utbildning, och jag tror helt klart att den inte egentligen behövs för att kunna utöva yrket bra. Se bara på mina fantastiska fd. kollegor Helena och Mia, sjukt sjukt duktiga, och inget gesällprov (För övrigt så hade jag nog inte jobbat ett skvatt på buketten heller om jag flyttat till ume, och då hade jag juh aldrig träffat Mia och Helena heller).
För att kunna vara bra på estetiska yrken så krävs det bara egentligen att man ska vara estetisk, kreativ och lite nyskapande, och dom kvalifikationerna är inget man kan läsa sig till. Antingen är man estetisk eller inte, punkt slut.
Det är klart att jag har ifrågasatt alla val jag har gjort, ibland har jag ångrat att jag tex. inte förstod en sak tidigare, för om jag gjort det så kanske jag hade skonat mig själv litegrann. Men som sagt, lärdommar lärdommar. Förhoppningsvis så kan jag säga att alla mina mistag och dåliga beslut i slutändan har lett till något bra, oavsett om de varit lärdommar eller nya vägar att gå efter.

Tänkte uppdatera er med lite bilder ifrån helgen oxå, men det gick så jävla segt. Nåja, ni har juh facebook och där ligger det juh uppe lite (Läs: Helena du måste skaffa facebook nu!). Här i SB kommer helgen tidigt, redan på torsdagen. Och helgen invigs oftast med lite beerpong och en massa vänner. I torsdags blev det till och med utgång. Fredagen spenderades hemma, sjukt trött efter skolveckan, en massa uppgifter, glass som behövde ätas och hår som behövde färgas. Lördagen var man dock på topp igen och kvällen/natten spenderades på cliff houses tvärs över vägen från våran lägenhet. Söndagen blev det som vanligt söndagsmiddag med gänget, denna gång på california pizza, åt en super god pasta med kyckling, räkor osv osv. Sen blev det oxå lite bio på det, har blivit tradition det med. Och idag måndag har jag spenderat hela dagen framför datorn och gjort bort alla läxor som jag skjutit framför mig hela helgen.

Dag 18 - min favoritfödelsedag

Jag har nog ingen favortitfödelsedag, när man var liten så var det juh såklart jätte spännande och kul att fylla år, och även om jag fortfarande tycker att det är roligt så är det juh inte direkt samma sak. Några av mina senaste födelsedagar har sett ut som följande;
  • Min första födelsedag i Ume firade jag själv, var ensam hemma och tyckte väldigt synd om mig själv då. Detta löste jag genom att köpa tårta och blommor och sedan trycka i mig tårtan på kvällen ;)
  • Förra året spenderade jag min dag tillsammans med mina vänner, dom överraskade mig med fika och hjälpte mig sen att måla om mitt stundentrum halva natten.
  • Många födelsedagar har det varit fest tillsammans med en massa vänner.
  • Min senaste födelsedag spenderade jag här i Santa Barbara tillsammans med både nya och gamla vänner. Och firandet av mig varade i dagarna 2, eller kanske 3 ;)
Den födelsedagen som jag tycker om lite extra mkt var den när jag blev väckt tidigt på morgonen, in kommer världens finaste vänner, med världens finaste låt. Jag garvade och grät halva morgonen, för att det är världens bästa film och för att dom är världens bästa vänner.

Dag 17 – Mitt favoritminne


Oj, kan man ens välja ett favoritminne?
Jag har olika favoritminnen från olika perioder i mitt liv, och inte bara från olika perioder, även favoritminnen med olika personer. Vad fasen ska jag välja att skriva om egentligen?! hmm...
Jag kan ta ett favoritminne som jag har tillsammans med min fina vovve och Petter :)

Scenario: Jag och Petter ligger i sängen på kvällen, pratar och myser. Mitt i allt så kommer Aston flygandes upp i sängen, och innan han ens har landat så blundar och snarkar han. Och han snarkar högt kan jag tillägga, det roliga i den här historien är ju att vi vet ju att han är vaken. Jag tror inte ens en hund kan somna på en sekund. Aston snarkar iaf på och vi börjar prata med han för att få han att reagera. Mitt i allt så öppnar han ena ögat (observera, bara ena ögat) samtidigt som han fortfarande snarkar högt, och när han ser att vi kollar på han så stänger han det snabbt som tusan, och fortsätter med sitt jag-sover-jätte-tungt-skådespel.

Aston tror nämligen att om han somnar när han ligger i våran säng så behöver han inte hoppa ner till sin egen säng brevid oss. Och gör man ett försök till att flytta honom så gör han sig tung som sten och verkligen stretar emot.

Som tur är så så har han en kokkonöt hjärna, och om man säger "ska vi gå ut" eller "vars är pippi" så brukar han vakna på studs och antingen springa till dörren eller springa och hämta en leksak (pippi).

Aston är även världens sötaste när han är trött, hela han hänger, ögonen hänger (typ som på en basset) och är alldelens röda av trötthet.

Ett annat favoritminne jag har med Aston var en dag när han och jag låg i mitt studentrum, jag var väldigt ledsen den dagen och fällde rätt många tårar. MEN det bästa med hela den där dagen/kvällen/natten var att min fina nallebjörn fattade det, och han låg på ovanpå mig i sängen hela dagen och bara mös med mig, lät mig snora och blöta ner hela hans huvud och bara kramade mig en massa (aston kramas/goas väldigt mkt). Inte ett pip om nått, jag kommer typ inte ens ihåg att han ville ut den dagen.

Dag 16 – Min första kyss.

Min första kyss kom i 6:an och var nog inget speciellt egentligen, tänker jag tillbaka så är det juh såklart att det var pirrigt då. MEN nog har jag varit med om andra situationer där första kyssen har varit ÄNNU mer pirrigare än så ;)
Första kyssen med min prins var tusen gånger pirrigare ;) och nu säger jag inte bara det för att det ska låta sådär gulligt, romantiskt och som om att allt är så perfekt med honom. Det är bara sanningen, det var sjukt mkt pirrigare med Petter första gången vi kysste varann. Jag hade juh trånat efter honom i säkert flera veckor, tutat honom i örat och trott att min chans var över, så när vi började närma oss våran första kyss så höll jag på att dö :D
Sen har det juh såklart funnit andra personer där en första kyss har ägt rum som oxå har varit väldigt pirriga, det är det väl egentligen nästan alltid när man är kär?
Just nu så önskar jag iaf att jag fick kyssas på riktigt med min prins, skype kyssar är inte lika bra som vanliga hederliga kyssar ;)

Dag 15 – Mina drömmar.

Just nu så drömmer jag om;
  • sommaren, för då ska jag:
  1. lära mig att köra enduro på riktigt (hjärtat har juh köpt en egen åt mig nu).
  2. åka runt på kvällarna och kolla på hus och tomter.
  3. ligga i sängen och bara mysa med mina fina killar.
  4. umgås med alla mina underbara och fantastiska vänner/familj.
  5. sätta igång och planera eventuellt husbygge/renovering.
  6. grilla och dricka vin.
  • att att äga ett framgångsrikt lavin tillsammans med min fina spiik och aurora.
  • och fram tills dess att jag kan leva på lavin så drömmer jag juh såklart om att hitta ett jobb nu när jag kommer hem som jag både trivs med och tjänar nog bra på så att jag kan lägga undan pengar inför framtiden.
Om man ska drömma ännu större så skulle jag juh såklart vilja;
  • att alla mina vänner och min familj bodde i ume.
  • att lavin blev framgångsrikt nu, helst nyss.
  • att jag blev bäst på enduro.
  • att jag hade ett jobb där jag tjänar bra + att jag hade hur mkt tid som helst till familj och vänner.
  • giftemål och barn, kanske inte just nu, men sen iaf.
  • att vi hittade en helt perfekt tomt och byggde ett helt perfekt hus jätte snabbt.
  • att vi hade tid med en till hund, gärna en beagle. En till mini paston går oxå bra.
  • att jag hade en stuga i kalix skärgård, och att jag hade jätte lång semester. Fast om alla flyttar till ume så behövs iofs inte det.
hmm.. ja det var lite om vad jag drömmer om just nu. Hur snabbt drömmarna kommer uppfyllas får vi väl se :)

bieber fever

Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

Okej idag blir det inga outfit bilder för jag har använt för mkt kläder.
Dagen startades i;
  • Gråa mjukisbyxor från rönnish
  • rosa linne från nike
  • svart huvtröja från fox
Sen böt jag om innan skolan började, då blev det;
  • svarta jeans från HM
  • rosa tshirt från fox
  • och svart huvtröja från fox
Sen hoppade jag i träningskläderna;
  • svarta byxor från nike
  • träningsskor från nike
  • rosa tshirt från fox
  • grå mjukiströja från nått märke på stadium
Sen hoppade jag i skolkläderna igen, med lite variation;
  • svarta jeans från HM
  • svart tshirt från fox
  • svart huvtröja från fox
Och nu har jag bytt om till mjukiskläder igen;
  • gråa mjukisbyxor från nike
  • samma svarta tröja från fox
  • samma svarta huvtröja från fox

Dagen har flytit på bra, detta har jag hunnit med;
  • 0700 vaknade och åt frukost
  • 0800 befann mig på föreläsning
  • ca. 1030 skypade med Petter som fick öppna sitt alla hjärtansdag paket :D
  • ca. 1230 slutade skypa och for till gymmet med Ellen och Jenny, där gjorde vi;
  1. Gick till rummet där dom mäter kroppsfett, muskler, längd, vikt osv. på en. Blev possitivt överraskad av mina resutat. Tydligen så är USA lite utav tjockholmen. Ska bli spännande att se vad resutaten visar innan vi åker hem.
  2. Gick på yoga
  3. Sprang 2 varv runt stadion
  4. Gick hem (våran sämsta träningsdag hitils kan jag lova)
  • ca. 1400 Duschade och åt lite nudlar till lunch
  • Gjorde lite finjusteringar på skolarbetet
  • ca. 1600 gick till skolan
  • ca. 2100 kom hem
  • 2115 Skypade med Petter
  • 2145 åt middag bestående av banan, yougurt och flingor.

Valentines day

hehe, jag tyckte bilden var lite rolig så dem fick inleda det här inlägget ;)
Trodde alla hjärtansdag skulle vara jätte hypat här i USA, men det är de inte. Nog för att det är mer än hemma, men inga mängder. Och nu vill ni kanske veta vad jag har gjort idag? Jo jag tänkte väl det.
Mamma och mormor ringde och väckte mig 07.40. bra tid tyckte tydligen dom ;) så vi pratade ett tag, sen åt jag frukost och började göra en massa läxor (jag hade en miljon fram tills för några minuter sen).
Sen skypade jag med Petter ♥ tydligen så har han skickat ett alla hjärtansdag present med posten, men än så länge ekar det tomt i brevlådan. Jag var juh däremot ute i god tid och skickade hans alla hjärtansdag paket för typ 2 veckor sedan, och det bästa av allt det kom it tid. MEN tror ni inte att posten hann stänga idag innan han hann hämta ut det, såklart.
Det som egnetligen är roligaste med hela den här paket grejjen är att vi typ ALDRIG NÅGONSIN har firat alla hjärtans dag med en massa paker och blommor, jag tror knappt att vi firat den alls. Och så nu från ingenstans så har vi båda två skickat paket med en massa kärlek i (ja, eller iaf i mitt.. jag vet juh inte vad jag ska få ännu).
Resten av dagen har jag tillbringat vid datorn, har sammanlagt gjort;
  • 1 quiz
  • 2 sammanfattningar av två kapitel
  • 3 photoshop uppgifter
  • 1 webdesign uppgift
  • 1 uppgift i grafisk design 1
  • 1 MEGA uppgift i grafisk design 2
kl.19.40 USA tid så var jag äntligen klar med alla uppgifter, och jag kan då tala om att det inte är nå världsklass på nån av mina alster. Men nu kan jag förhoppningsvis pusta ut i nån dag tills nästa lass kommer.
Nu ska det lagas middag, ätas oreos och lyssnas på Bieber ;)
hej svejs!

Dag 13 – Den här veckan.

Den här veckan har jag:
  • tagit fel buss och fått åka ett varv runt hela goleta och isla vista. Bussturen tog väl typ 1h och 30min eller så.. dvs. inte kul! sen när jag väl kom fram till crossaffären som jag skulle på så var den stängd.
  • åkte ner dagen efter, men då hade dom inte grejjerna jag ville prova hemma.
  • gått på stan för att shoppa och glömt mina kort hemma.
  • varit på gymmet utan mp3 spelare och utan handduk (man får inte använda gymmet om man inte har den med sig).
  • eftersom att jag glömde handduk så fick jag bara använda crosstrainern, och självklart så glömde jag även att slå på pulsklockan (jag och Petter har en tävling om vem som tränar mest, och våran hi tech pulsklocka håller reda på allt).
  • sprungit runt stadion på kvällen och halft dött för att jag har så dålig kondis.
  • legat på stranden en snabbis (jag blir för rastlös så jag pallade inte nå länge).
  • använt ett par nya skor och fått skavsår.
  • gjort läxor.
  • varit på lektion.
  • skypat med Petter, drömt, skrattat och planerat.
  • gjort fula grimarser i webcamen till jojjo.
Den här veckan planerar jag att:
  • göra ännu mer läxor.
  • ha online lektion + en vanlig lektion.
  • med flit ta bussen ut till Goleta och gå på en crossaffär som tydligen skulle vara den bästa i SB.
  • fortsätta läsa på min nya "nästan twilight bok".
  • läsa mina två tidningar som jag köpt för snart 2 veckor sen men inte hunnit läsa.
  • färga håret
  • träna så jag kommer upp i minst 3h innan veckan är slut, 4 dar kvar alltså, så det ska jag väl hinna.
  • bestiga tvättberget

Dag 12 – I min handväska.

hmm.. i min väska finns det mest skräp. Av nån anledning så fungerar den mest som "papperskorg". MEN i den finns även;
  • glasögon
  • tic tacs
  • pass
  • plånbok
  • pennor
  • en tampong
  • en rosa klocka
  • parfym
  • 4st lipsyl (?)
  • läppstift
  • ipren
  • kodlås
  • nycklar
  • usbkabel
  • hårklämmor
  • mobil
  • student id

Dag 11 – Mina syskon.

Oj, om jag skulle skriva om alla mina syskon så skulle det här inlägget bli vääääldigt långt.
Så vi kör en kort version.
Min mamma Ellinor och min pappa Kent har tillsammans mig och min lillebror Axel.
Sen har min mamma Hanna, Elin och Maria med hennes man.
Och min pappa har Samuel, Olivia och Anton tillsammans med hans sambo.
Mellan mig och Axel är det 5år, och mellan mig och Hanna är det 12år. Sen kom resterande syskon i följande ordning, Samuel, Elin, Olivia, Maria och Anton.
Såå vad lärde vi oss då av detta, jo jag har 7st syskon och jag är äldst.
Det är alltså 18års ålders skillnad mellan mig och mitt minsta syskon.
Jag har alltid önskat att jag hade haft en storasyster eller storebror.
Som tur är så har jag alltid haft min morbror Andreas som har fungerat/fungerar som en storebror för mig, och på äldre dar så fick jag juh min siss Johanna. Sen så anser jag mig väl nästan vara släkt med Therese oxå ;)

Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.

Jahapp så här såg jag ut då :)
Och vi kör väl en lite lista då oxå..
Skor: Converse
Jeans: HM
Linne: Fox
Kofta: Element
RSS 2.0